Pages

30.1.2013

Design Boulevard Tampere - uusi lamppu ja vähän muutakin

Ehdoton suosikkikauppani Tampereella on Design Boulevard Hatanpään valtatiellä. Olen käynyt liikkeessä jo useita kertoja ja lähes aina sieltä on löytynyt jotakin kiinnostavaa meidän kotiin. 

Etsimme jonkun aikaa olohuoneeseemme toista lamppua ja se löytyi Design Boulevardista. Ihana valkoinen Karl Zahnin suunnittelema kestävä paperinen (tyvek) Phrena-sarjan lamppu. Varjostinta kääntämällä valon saa suunnattua katon kautta tai suoraan alaspäin. 





Olemme ostaneet parin viikon sisällä Design Boulevardista myös Normann Copenhagenin valkoisia puisia Dropit pisarakoukkuja ja Hayn keltaisia tarjottimia sekä Hayn mustat sakset (aah, ne on ihanat!). 
Pisarakoukut odottavat vielä seinälle laittoa, mutta niiden paikka on kyllä jo katsottuna eteisessä.


Hyvää:
* ihana valikoima design-tuotteita
* ei liian suuri kauppa, joten valikoimaan jaksaa keskittyä
* hyvä palvelu

Kotisivut löytyvät täältä: Design Boulevard

28.1.2013

Kotiäidin ruokailut - helppo salaatti

Ennen vauvan syntymää ruokailin viikolla lähinnä ainoastaan työpaikalla. Iltaisin söimme miehen kanssa vain jotain pientä ja viikonloppuisin sitten kokkailimme tai kävimme ulkona syömässä.

Vauvan synnyttyä yksi suurin päivittäisistä ongelmistani on keksiä itselleni syömistä. Ruuan pitäisi olla helppoa, terveellistä ja nopeasti valmistuvaa. Useimpina päivinä olen kuitenkin tyytynyt valmisaterioihin tai käynyt hakemassa Kauppahallista kotiruokaa.

Päätin hieman yrittää ryhdistäytyä nyt, kun vauva nukkuu päivällä ainakin useimmiten muutamia kymmeniä minuutteja kerrallaan. ;-)

Kotiäidin helppo ja nopea ruoka on tietysti salaatti, eikä edes haittaa, jos sitä ei saa heti syötyä, kun se ei jäähdy. Salaatti on myös siitä kiva, että siihen voi laittaa kaikkia suosikkiaineksiaan tai sitä mitä kulloinkin sattuu kaapista löytämään, vähän niinkuin pizzaankin. Itse tein salaatin tomaateista, kurkusta, paprikasta, ananaksesta, minimozzarelloista ja fetasta. Nam, hyvää oli! Sain salaatin tehdyksi ja samalla vauva heräsi uniltaan eli syöminen jäi kuitenkin myöhempään hetkeen.

21.1.2013

Sneak peak to living room - olohuoneen hirsiseinä

Yksi parhaista asioista uudessa kodissamme on ehdottomasti olohuoneen kaunis vanha hirsiseinä.

Talo, jossa asumme on rakennettu 20-luvulla ja hirret ovat peräisin siltä ajalta. Koska paljas hirsiseinä on niin kaunis itsessään en millään haluaisi kiinnittää hirsiseinään mitään. Edellisten asukkaiden jäljiltä hirsiseinässä on kuitenkin muutama naula pystyssä. Yhteen niistä laitoin kokeeksi valokirjaimen, mutta siihen se sitten taitaa jäädäkin.


Miehen kanssa pohdimme vielä, että sopiiko sohvan vieressä seinään nojaava vanha ikkunanpoka seinälle vai löytyykö sille asunnosta kenties joku muu paikka.

19.1.2013

Hetki Helsingissä




Pieni retki Helsinkiin ja pikainen visiitti Pinoon. 

Menin hakememaan Pinosta valkoista paperipussia M-kokoisena keittiön tiskipöydälle biojätteiden keräysastiaksi ja sen lisäksi kassiini lähti pölyhuisku uutta katossa olevaa paperilampun puhdistusta varten. Lisäksi ex tempore ostoksina uusi kalenteri työpöydälle sekä erikoissinappia. Nam!

Ekstrapisteet Pinon ihanalle ja ystävälliselle myyjälle, joka ilman pyytämättä kantoi kanssani lastenvaunut Pinon rappuset sekä ylös että poislähtiessä alas. Aivan mahtavaa palvelua!

Pinon kotisivut: http://www.pino.fi/
Paperbag in action

16.1.2013

Ravinteli Huber - liharuokaa

Meillä on mieheni kanssa tammikuussa kummallakin syntymäpäivät. Miehen vanhemmat tarjosivat meille synttäreiden kunniaksi ravintolaillallisen Tampereella. Valitsimme ravintolaksi Aleksis Kiven kadulla olevan Ravinteli Huberin, joka oli kaikille uusi tuttavuus (niin kuin lähes kaikki muutkin ravintolat Tampereella).

Paikka on modernisti sisustettu, yksinkertaiset puupöydät ja tuolit kahdessa kerroksessa. Katosta roikkui  Design House Stockholmin industrial-lamppuja. Ilmapiiri oli oikein rauhallinen ja miellyttävä.

Huberin lista koostuu lähes kokonaan lihasta. Listalta löytyy myös turskaa ja tofua ei-lihansyöjille. Lihan lisäksi listalta valitaan sideorderit, jotka olivat todella pieniä (mutta edullisia). Söimme paahtoperunoita, tomaattisalaattia ja porkkanoita. Kaikki sidet olivat hyvänmakuisia. Lihaksi koko seurue valitsi entrecoteta (450 g), jonka jaoimme mieheni kanssa puoliksi.

Juomaksi otimme vettä ja talon espanjalaista punaviiniä, joka sopi erinomaisesti lihan kanssa. Surueemme testasi listan kaikki jälkiruuat, joita on kolme erilaista. Itse maistoin suklaata ja appelsiinia. Annos oli pieni, mutta ihanasti suklaisen makea. Enempää en olisi jaksanut syödäkään. Kaiken kaikkiaan kokemus oli tosi positiivinen ja varmasti menemme uudestaan, kun haluamme syödä ulkona  hyvää lihaa.

Plussat
* Edullinen hinta erinomaiseen laatuun nähden
* Helppo ravintola myös lastenvaunujen kanssa, tosin itkevät vauvat eivät sovi ravintolan rauhalliseen tunnelmaan :-)

Erityistä
* Ruokalista simppeli ja soveltuu erityisesti lihansyöjille

Ravintelin kotisivut löytyvät täältä: http://www.ravintelihuber.fi/

P.S. Kamera ei ollut mukana illallisella, joten annoskuvia ei nyt ole. Lisään kuvia tänne, kun seuraavan kerran käymme ravintelissa.

14.1.2013

Here we are - Tampere

Muutto Töölöstä, keskeltä Helsinkiä, kauniiseen vanhaan puutaloon Tampereelle tapahtui pari viikkoa sitten. Maisemanvaihdos on sujunut yllättävän hyvin. Ottaen huomioon, että muutimme muutaman viikon ikäisen vauvan kanssa. Tavarat uudessa kodissakin alkavat löytää paikkansa ja Tampereen keskustaan on jo ehditty tutustua rattaiden kanssa.
Tampere ei ole kokonaan entuudestaan vieras kaupunki, mutta perinpohjaista tutustumista kaupunkiin en ole koskaan oikein tehnyt. Muutaman ensimmäisen päivän kävelyt keskustassa lupaavat kuitenkin odottaa tulevalta uudelta kotikaupungilta kaikenlaista kivaa.
Pari suosikkipaikkaakin on jo ehtinyt muodostua, niistä yksi on Tampereen aivan mahtava kauppahalli, josta teen oman postauksen myöhemmin.

Tampereella tuntuisi olevan kaikenlaista, mutta puuttuvan Helsingin kiire, ihmispaljous ja hektinen liikenne.
Mieli intoa täynnä olen valmis tutustumaan Tampereen "helmiin".